75% van de leerkrachten hebben behoefte aan vakoverstijgende projectonderwijs-pakketten. Dit pakket moet aansluiten op de kerndoelen, vindt 77%
en liefst ‘kant-en-klaar’ worden aangeboden, vindt 81%.
Dit blijkt uit een representatief onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van KlasseTV.

‘Leerkrachten zien veel positieve kanten voor leerlingen in het toepassen van projectonderwijs’, aldus TNS NIPO. ‘Betrokkenheid, motivatie, creativiteit, verfrissend, het leereffect is groter, differentiatie, saamhorigheid en plezier op school’, worden als argumenten voor de (verhoogde) inzet van projectonderwijs aangegeven.

Alles-in-1 is de enige leerweg/methode die aan al deze wensen van leerkrachten voldoet.

 


Laat u informeren en inspireren via onze website, of bel: 0224-214745,
of mail: info@alles-in-1.org.
Scholen die al met Alles-in-1 werken zijn vaak bereid om u en uw team te vertellen over de praktijk binnen hun school. Een zichtzending of presentatie is ook mogelijk.
Presentatie Totaalonderwijs
Presentatie Alles-in-1 en Alles-Apart

 

Dit project behoort tot de cultuurprojecten en kent de volgende indeling:

Week 1: Sport (soorten, topsport, levensverhalen enkele sporters)
Week 2: Welke kleren dragen we? (functies, soorten, stijlen, sieraden)
Week 3: Waar wordt kleding van gemaakt? (grondstoffen, fabricage)
Week 4: In de mode (ontwerpers, makers, transport, shows, de spijkerbroek)
Week 5: Kleding uit andere landen en andere tijden (reis door de eeuwen, Suriname)

Uiteraard horen bij dit project weer verhalen, gedichten, computeropdrachten, Engels, dans, drama, tekenen, schilderen, doe-opdrachten, eigen werkstukken (of verhalend ontwerp), excursies, spelling, grammatica, veel informatie, o.a. via wekelijkse films en in dit project een afsluiting en opvoering met een modeshow.

 

Onderwijs in cultuur maakt deel uit van de kerndoelen. Omdat de meeste scholen voor culturele onderwerpen geen methodes hebben, zijn de cultuurprojecten geschikt om te gebruiken als incidenteel project, voor scholen die een project willen uitproberen of maar eens per jaar willen doen. Dit geldt ook voor de eerder uitgekomen cultuurprojecten over Geloof en over Kunst.
Voor het uitproberen van een project naar eigen keuze kunt u in aanmerking komen voor een belangrijke korting. U kunt hierover bellen: 0224-214745
of mailen: info@alles-in-1.org, of dit aan geven via www.alles-in-1.org/bestellen

 

Tussen de projecten kunt u gebruik maken van Alles-Apart, dat o.a. een
no-nonsense-taalmethode omvat, met alle regels voor spelling, grammatica, begrijpend lezen en Engels. Voor ieder van de zes niveaus A t/m F zijn niet alleen lesboeken voor de kinderen en handboeken voor de leerkrachten ontwikkeld, maar ook werkboeken, waar kinderen in kunnen oefenen. Daar is nu het derde en laatste deel van uitgekomen. Alles-Apart is daardoor nu geheel compleet.
Dit houdt ook in dat volledig integraal onderwijs voor alle vakken in groep 5 t/m 8 behalve rekenen en gym, voor u beschikbaar is. Andere dure vakmethoden behoeven daardoor niet meer aangeschaft te worden. Dat levert uw school een besparing op van rond 50% op de kosten voor methoden en leermiddelen voor groep 5 t/m 8.

 

Nu al zijn 15 van de 20 projecten gereed. Over een jaar, in april 2010, zijn naar verwachting alle projecten opgeleverd. Hieronder ziet u groen de 15 projecten die gereed zijn en blauw de projecten die in de komende maanden beschikbaar komen.

AARDRIJKSKUNDE GESCHIEDENIS
Nederland Prehistorie, Grieken en Romeinen
Europa Middeleeuwen
Afrika-Azië Gouden Eeuw
Amerika, Australië juni '09 Moderne geschiedenis dec. '09

TECHNIEK CULTUUR NATUUR
Bouwen Voeding en beweging april '10 Dieren
Vervoer febr. '10 Kleding en Sport Planten
Energie Kunst Mensen
Communicatie Geloof Milieu, kringloop okt. '09

Tip: Kijk ook eens op onze yurls pagina: www.alles-in-1.yurls.net