1. Het project Moderne Geschiedenis
2. Nieuwe klassikale tijdbalk
3. Alles-in-1 in de praktijk
4. Alles-in-1 bijna klaar
5. Nieuw F-boek van Alles Apart
6. Leermiddelen met korting
Het laatste van de vier geschiedenisprojecten is nu uitgekomen.
Dit omvat de periode van de Franse Revolutie tot heden.
Onderwerpen die daarin o.a. worden uitgewerkt:
Franse Revolutie en Napoleon
de Franse tijd in Nederland
de Industriële Revolutie
democratie, algemeen kiesrecht en de grondwet
de Nederlandse koning(inn)en
de Eerste Wereldoorlog
de Russische Revolutie
de Tweede Wereldoorlog
de Koude Oorlog en de ondergang van het communisme
de tijd van 1990 tot nu, de aanslag op 11-09-01 en de gevolgen

Daarnaast bevat dit project, zoals alle projecten:
gratis computeropdrachten
doe- en onderzoeksopdrachten met oa. dagboek maken, proefjes met propeller/parachute/vliegend voorwerp, lego-bouwdoosjes, ander constructiemateriaal en door ons ontwikkelde gezelschapsspelen.
volop gelegenheid voor kinderen om eigen werkstukken uit te werken
dans, drama, handvaardigheid, muziek, tekenen, schilderen.

Alle materialen die u nodig heeft, worden kant-en-klaar bijgeleverd.
Deze materialen en de kosten daarvan ziet u bij bestellen.
De projecten zijn zowel incidenteel te gebruiken (bijvoorbeeld 1 x per jaar), als structureel.
Bij structureel gebruik heeft u geen methoden meer nodig voor alle vakken die in groep 5 t/m 8 aangeleerd worden, behalve voor rekenen en gym.
Gerekend over een periode van 10 jaar levert dit een grote besparing op.
Bent u nog niet bekend met Alles-in-1, klik dan www.alles-in-1.org.

 

Ieder geschiedenisproject begint en eindigt met een tijdbalk.
In de eerste week wordt een overzicht geboden van de hele geschiedenis.
In de laatste week gaat de tijdbalk over de behandelde periode tijdens het project.
Van de tijdbalk van de hele geschiedenis is er nu ook een klassikale tijdbalk. Die is bedoeld om in de klas te hangen en is goed leesbaar vanaf iedere plaats in het lokaal. Afm: 250 x 50 cm. De tijdbalk is gedrukt op stevig en soepel doek en kan opgehangen worden aan ringen. die boven en onder in het doek zijn aangebracht. Hij is groter, mooier en duurzamer dan de gangbare klassikale tijdbalken. De prijs: slechts € 99. Hieronder ziet u een kleine impressie.

(klik op de tijdbalk voor een grotere versie)

 

Het aantal scholen dat met Alles-in-1 werkt, groeit gestaag. Het zijn heel diverse scholen door heel Nederland: van scholen die eerst puur klassikaal werkten tot scholen die werkten met eigen projecten; katholieke, christelijke en openbare scholen, grote stadsscholen en kleine dorpsscholen en ook een aantal S(B)O scholen. Veel van deze scholen vinden het leuk om over Alles-in-1 te vertellen aan collega-leerkrachten.
Vraag aan ons naar scholen bij u in de buurt: mail info@alles-in-1.org.

 

Nog een paar maanden en dan zijn alle 20 Alles-in-1-projecten gereed voor gebruik.
Er zijn al 18 projecten beschikbaar. In februari volgt nog het techniekproject Vervoer (met o.a. de verkeersregels en de verkeersborden) en in april volgt dan het laatste cultuurproject: Voeding. In combinatie met Alles-Apart (is geheel gereed) leren kinderen dan op een samenhangende en natuurlijke manier alles wat ze in groep 5 t/m 8 moeten leren, rekenen en gym uitgezonderd.

 

Alles-Apart is de no-nonsense taal/lees/spellingmethode die naadloos aansluit bij het werken met de Alles-in-1 projecten. Net als binnen de projecten wordt er met 6 niveaus gewerkt. Het F-niveau is voor de snelle, begaafde leerling in groep 8. Het F-boek wijkt iets af van de materialen voor niveau A t/m E: het is tegelijk lesboek èn werkboek.
De uitvoering hiervan hebben we verbeterd. Het is een mooi, stoer boek geworden met een harde, zwarte kaft en bevat alle 15 weken. Ook het antwoordenboek hebben we aangepast; dit bevat nu ook alle 15 weken ineen. De leerlingen schrijven de antwoorden in een gewoon schrift. Er komen dus geen meerkosten bij voor werkboeken.

 

Alles-in-1 wordt uitgegeven door een stichting zonder winstoogmerk. Het doel van deze stichting is om kwalitatief hoogwaardige leermiddelen tegen zo laag mogelijke kosten ter beschikking te stellen van scholen. De prijs-kwaliteitverhouding is daarom heel gunstig. Voor elke school is er bovendien een uitprobeerkorting van 20% op alle boeken van één project. Voordat schoolteams het besluit nemen om Alles-in-1 te gaan gebruiken, willen ze vaak eerst een project uitproberen. Het ligt voor de hand om dit te doen met een project waar nog geen goede methoden of leermiddelen van op school aanwezig zijn. Bijvoorbeeld het project Geloof, waarin alle kerndoelen van Geestelijke Stromingen zijn opgenomen. Of: Kunst. Ook als u niet integraal op Alles-in-1 overstapt, kunt u dit project wel (blijven) gebruiken om de kinderen te leren wat ze op het gebied van Geestelijke Stromingen of Kunst volgens de kerndoelen moeten weten. Voor koopjes met grote kortingen kunt u op onze site www.alles-in-1.org achter de knop meer info/opruiming kijken. Hier staan boeken en materialen op die uit zichtzendingen komen of een iets verouderde lay-out hebben. Het aanbod hiervan verandert wekelijks.
Als u geïnteresseerd bent, dan kunt u hierover ook ons kantoor bellen: 0224-214745 of mailen: info@alles-in-1.org.

 

Aanmelden: Klik hier
Afmelden: Klik hier
Er wordt een mail geopend, u hoeft alleen op verzenden te klikken.